Jelenlegi hely

Szept 14. - DXN üzletépítő szeminárium beszámoló

Kedves DXN karrier építők!

Ahogy ígértem itt a Szeptember 14.-i DXN üzletépítő szeminárium beszámolója, jegyzete. Sok hasznos dolog hangzott el, igyekesztem ezeket mind lejegyzetelni, hogy Önökkel is megoszthassam!

Ezt a napot Specht József és Vali vezette le és nagyon jól csinálták! Köszönjük nekik!

Specht József és Vali

Vágjunk is bele! Az előadás sorozatot Bussy Sándor Tripla Diamond kezdte.

Bussy Sándor TD

 Bussy Sándor DXN Tripla Diamond

Ajánlott olvasmány: Pease Allan – testbeszéd enciklopédiája

A cél elérésének a pillanata csak egy másodperc, de az odavezető út évekig is eltarthat. Ezért nagyon fontos, hogy ezt az utat élvezzük! A DXN valóban egy nagy „játék”.

Mit akarunk az üzlettől? Mi az igazi cél?

Jövedelem kiegészítés?
Emberek segítése?

Fogalmazzuk meg konkrétan, hogy mi az IGAZI célunk ezzel az üzlettel?!

Ingyen fogyaszthassuk a termékeket? Egy kis plusz mellékbevételt szeretnénk? Vagy ebből szeretnénk megélni, anyagi függetlenséget elérni?

Ha néhány százezer forintot akarunk keresni havonta, ahhoz napi szinten kell foglalkozni az üzlettel. Napi szinten kell prezentációkat tartani! Ezzel együtt egy vezetői szerepet is fel kell vállalni!

Kezdjük elkezdeni a saját „játékunkat” és győzzük le az akadályokat!

DXN Játék

Mit ér meg nekünk a siker? Mit vagyunk hajlandóak megtenni saját magunkért? Nézzük meg, hogy mit vagyunk hajlandóak beletenni ebbe az üzletbe?

„Többet érdemlünk-e annál, mint ami jelenleg most van?” - Ez nem jár alanyi jogon! A mi jólétünk senki másnak nem fontos, egészen addig, amíg nekünk nem fontos! Le kell vernünk a saját, akadályozató gondolatainkat.

Volt egy felmérés, ami arról szólt, hogy haldokló embereknek feltették ezt a mondatot, hogy fejezzék be: „Amit a legjobban bánok, hogy nem tettem meg..”

Három fő válasz:
- kevés időt töltöttek azzal, akit szeret.
- nem azzal foglalkozott, amit szeretett csinálni.
- Nem tettem semmi olyat, ami igazán számít.

Mikor, ha nem most?

DXN kifogás igazolás

Emberek milliói várnak az alkalmas időpontra, az ideális időpontra, hogy elkezdjünk függetlenedni azoktól az emberektől, akik leépítenek minket.

Aki elindul rengeteg kudarccal fog találkozni, de pontosan az a siker, amikor ezeket le fogják tudni győzni! A sikeres ember folyamatosan hibázik és ezek által lesznek még jobbak!

Kezdjük el MOST!

Úgy játsszuk ezt a játékot, hogy a lehető legjobban érezzük magunkat benne! Végig maradjon meg a lendületünk!

Berke Szilárd SD

Berke Szilárd a gyorsító és a lassítósávról beszélt.

Berke Szilárd DXN - marketing előadó

Gyorsítósáv: Teljesítmény, Eladás, jó egyéni felkészültség, önbizalom, előrelépés, versenytársak, státusz, stressz, nagyban gondolkodás

Önbizalom nélkül senki nem lesz gyémánt!

Lassítás: önmegvalósítás, szabadidő, pihenés, stressz mentesség (hobbik), kényelem, szellemi és anyagi örökség, karitatív tevékenység, jó emberi kapcsolatok. A lassítás az eredeti állapotunk.

Az élet 3 szintje

1.Túlélési szint: spórolás, ingyen, csekkbefizetés, kedvezményes bérlet, kenyér ára, munkahely, főnök, hétfők, sorozat, focimeccs, politika, hullámzó indulatok.

Következmények: modern rabszolgaság, pénz túl nagy fontossága, örökös szorongás.

Túlélési szint

2.Élni: önbizalom, törekvés, optimizmus, észrevenni a pillanatot, spiritualitás, törekvés, hobbi, stressz, látszólagos egyensúly.

3.Hozzátenni: sikerfilozófia, optimizmus, jövőkép, eredményekben gondolkodás, kudarcot lehetőségnek fogják fel, tegyük jobbá MOST, belső csend, harmónia – szeretnek az emberek körülötte ülni! nyer-nyer játszma, emberekben való bizalom, szenvedély, türelem, empátia, nagyobb szinten megélt egészség, bőség.

Kaszás György

Kaszás György arról beszélt, hogy hogyan kell jó prezentációt csinálni és előadni. Nagyon hasznos tanítás volt! És nem csak hasznos volt, hanem nagyon jól, érthetően és humorosan adta elő!

Kaszás György

Az előadását egy videó lejátszásával kezdte, amin 4 halászfiú egy akapellát adtak el. Előadása altt többször is visszatért ennek a videónak az elemzésére. Megkért minket, hogy jelemezzük: lazaság, csapatmunka, összhang, vidámság, szabadság stb. - ezeknek kell jellemeznie egy DXN prezentációt.

A DXN-ben van kiváló termék és van ajtó a lehetőséghez. Leegyszerűsítve ezt kínáljuk. De ez csak félsiker. Eltudja-e adni magát ez a kávé? Nem! A prezentáció az eladási munka! Minimum olyan szintűnek kell lennie a prezentációnak, mint maga a termék! Aki karriert kíván befutni, annak a maximumot kell kihozni magából, mint előadó és mint eladó.

Tegyük fel, hogy ez az üzlet egy táska. Mit szeretnénk kivenni belőle? – új piacok, eladás, elfogadás-követés, új tagok --> Ezt a négy tételt akkor tudjuk elérni, hogy ha hatásosan prezentálunk.

Problémák
- prezentáció felépítése, elkészítése
- felkészülés
- stressz
- hatásos előadásmód
- figyelem fenntartása
- emlékezetesség
- beszédmód
- testbeszéd, mozgás
- előadói blokk

Prezentáció problémák

Gondok
- autodidakta tudás
   o nincs egy standard forrás, ahol szervezetten lehet hozzájutni a tudásanyaghoz
- készség audit hiány
- diadizájn
- pptvel való gondok
- bizonytalanság

Egy jó prezentáló tulajdonságai: karizma, stressz tolarencia, félelem kezelése, figyelemerő, energia, mozgáskészség.

A félelem az egy külön kategória: félelem a prezentálástól. Az agyunk folyamatosan azt hiszi, hogy ha egy csapat figyel, akkor meg akarják enni.

Felkészültség kérdése.

A három halászfiú előadása

Cél: önmaguk „eladása”
Üzenet: „jók vagyunk ebben a műfajban”
Tartalom: népszerű dal
Forma: egyedi

A MI céljaink:
- önmagad eladása
- gondolataink eladása

A célból egy mondatos üzenet meghatározása. Csak akkor tudunk üzenetet meghatározni, ha előbb meg van a cél!

„A professzionális prezentáció életfontosságú és megtanulható” – pl. ez az előadó üzenete.

Tartalom: márka, termék, termék élvezete és hatása, aktivizálás. --> Az a célunk, hogy ezeket eladjuk. Mindenféle történetekkel! Sztori, sztori, sztori! Prezentálok tömege küzd azzal, hogy nem tud sztorit mesélni!

A teliírt diák alkalmatlanok arra, hogy átadjuk az üzenetet! Ami faltól-falig írva van, az alkalmatlan!Nem a tartalmára fog figyelni a hallgatóság, hanem arra, hogy itt felsorolás jele látható… utálják! Ez olyan mintha felsorolásonként fejbe lőnénk a hallgatóságot!

Tömött koffer szimptóma: elszeretne utazni valaki Szaharába és ahhoz belepakol mindent a táskába, ráül, majd nagyságos munkával sikerül bezárni a koffert, de úgy, hogy pár zokni még ki is lóg. Elmegy a Szaharába, jól érzi magát, haza jön és rájön, hogy a táska tartalmának a 95% -t nem használta. Ez a Magyarországi arány is a prezentációkkal kapcsolatban. Ha ezt akarjuk, akkor mi is tömjük tele a diánkat csomó haszontalan információkkal..!

Felsorolások helyett, legyen pontonként egy diánk! Így befogadhatóvá válik!

Steve szisztéma: Egyszerűség. Tisztaság. Esztétikum. Vonzás. – ez jellemez egy jó diát.
Steve prezentáció

Gates szisztéma: felsoroláspontok, túlzsúfoltság, layout hiány, zavarosság, unalmasság és mindenféle oda nem illő dolgokkal való telezsúfolás.
Gates prezentáció

Egy dia = egy üzenet

Amikor mi vásárlókat, új tagokat szeretnénk szerezni, akkor mi „segítséget” akarunk kérni. „Kérünk”. Attól függ mennyit kapunk, hogy hogyan kérjük. A koldusok egyszerűen így kérnek: "Help!".

Nagyon fontos a dizájn! Használjunk képeket! Használjunk olyan képeket is, amik kitűnnek a többi közül, amik emlékezetesek! Érdemes egy képbankkal dolgozni.

Ha nem próbáljuk el a prezentációt, akkor a prezentáció lesz a PRÓBA! A próba célja egy beidőzített, minden részletében begyakorolt előadás! Ha próbálunk, akkor a félelmi faktorunk minimalizálható! A fellépésünk meggyőző lesz! Önmagunkat jobban tudjuk eladni. Mindig biztosan fogjuk tudni, hogy hol tartunk az előadásunkban! Próba nélkül céltalanul beszélünk, próbával pedig lényegre törően.

Előadás módja:
- szemkontaktus
- test + testnyelv
- előadó + diák

Pozíciók, amik tönkre tesznek egy előadást: csípőre tett kéz, zsebre dugott kéz (bizonyos lenézést produkál), kéz összefonása alul vagy fenn -> üzenete: zártság!

----

Mindezek után Jane Yau ganoterepeuta beszélt a DXN termékei használatának fontosságáról, de ezzal szeretnék egy külön blogbejegyzésben foglalkozni.

Jane Yau  ganoterepeauta

 

Egy nagyon jó nap volt ez a szombat. Mivel most is nagyon sokat tanultunk, új dolgokat hallottunk. Azt szeretem a DXN szemináriumjaiban, hogy mindig újat tudnak mondani! Mindig az a vezetők célja, hogy újjat halljuk! Nem agyonmotivált "YOU CAN DO IT!!!" jellegű előadásokat hallunk, hanem konkrét, gyakorlati, a munkánkban hasznosítható tanítások hangzanak el! Köszönjük!

Pár kép, hogy belelássanak milyen jó is volt a hangulat:

DXN csapat

A rendezvényen már 250 jegy elkelt a következő rendezvényre!

DXN jegyvásárlók

Önnek is ITT a helye!

Király Dániel és Nagy Gergely

Nagy Gergely - Jane Yau ganoterepeutával

Nagy Gergely és Jane Yau

 

 

Kép: