Jelenlegi hely

A répa, a tojás és a kávébab története

Üdvözlöm a nagy DXN csapatot és minden érdeklődőt is egyben!

Ma egy tanulságos történetet hoztam. A történetek nagyon sokat tudnak segíteni abban, hogy megértsünk bizonyos dolgokat az életben. Jézus is nagyon sok történetet, példázatot használt arra, hogy a tanítványai jobban megértsék Isten beszédét, az élet működését. Hát az alábbi történet közel sem egy bibliai példázat, de egy nagyon jó történet, ami nagyon jól rá mutat arra, hogy nekünk milyen személynek kell lennünk. Plusz adalék, hogy a történet „főhőse” a kávébab, tehát DXN kávé fogyasztóknak, DXN hálózatépítőknek különösen tanulságos! :-)

A répa, a tojás és a kávébab története

A répa, a tojás és a kávébab története

Egy fiatal hölgy meglátogatta anyját és szomorúan számolt be az életéről, hogy mennyire nehéz és már nem bírja, fel akarja adni. Minden ellene van és már nem akar küzdeni ellene.

Erre az anyuka nem mondott még semmit. Csak feltett 3 fazék vizet főni. Az egyik fazékba répát, a másodikba tojást, a harmadikba pedig kávébabot tett. Mindegyiket hagyta kb. 20 percig főni, majd megkérdezte lányát, hogy mit lát? Répát, tojást és kávét.

Majd közelebb vitte neki a répát és a lány érzékelte, hogy túl lágy. Majd megkérte az anyuka, hogy törje fel a tojást: feltörte, leverte a tojás héját és egy túlfőzött, kemény tojást látott. Majd utoljára oda vitte elé a kávét, amire a lány elmosolyodott, mert érezte a finom, gazdag aromáját.

Mit jelent ez? – Kérdezte a lány.

Az édes anyja elmagyarázta neki, hogy mind a három tárgy ugyanazzal a nehéz körülménnyel nézett szembe.

A répa erősnek, hajthatatlannak tűnt a felforralása előtt, de utána lággyá, gyengévé, ehetetlenné vált.

A tojás törékeny volt, vékony héja védte a folyékony belsőt. De a forralás következtében belül megkeményedett.

A kávébabok egyedi módon reagáltak. Megváltoztatták a vizet.

„Melyik vagy te?” – kérdezte az anyja. „Te hogyan reagálsz arra, amikor nehéz idők jönnek? Répa, tojás vagy kávé módjára reagálsz?”

Gondoljuk át, hogy vajon mi melyik csoporthoz tartozunk? Répák vagyunk, amik erősnek tűnnek, de megpróbáltatás után meglágyulnak? Vagy olyanok vagyunk, mint a tojás, ami még formálható szívvel rendelkezik, de a megpróbáltatás hatására megkeményedik? Sikertelenségek, anyagi válságok és egyéb rossz hírek hatására megkeményedik a szívünk?

Vagy olyanok vagyunk, mint a kávé, ami nem hagyja, hogy a körülmények legyőzzék, sőt megváltoztatja a körülményeket? A kávé a forró víz hatására engedte el finom illatát és aromáját. Tehát ha olyanok vagyunk, mint a kávébab, akkor a legsötétebb, legkeserűbb napokat is a javunkra tudjuk fordítani! Mikor megpróbáltatások jönnek, akkor meg van a lehetőség arra, hogy egy feljebb szintre tudjunk lépni!

A tanuláság ebből a történetből tehát az, hogy nem feltétlen azok a legboldogabb emberek, akik a legerősebbnek, legsikeresebbnek tűnnek. Azok a boldog emberek, akik le tudják győzni a körülményeket, el tudják felejteni a veszteségeiket, fájdalmaikat és előre tudnak nézni. Úgy kell élnünk az életünket, hogy amikor mindenki más sír, akkor mi nevessünk az örömtől!

Bármi van, legyél vidám!

Legyünk olyan emberek, akik a nehéz időben is vidámak, másokat bátorítanak, motiválnak! Mutassuk meg a nehéz körülményeknek, hogy minket nem tud befolyásolni! Sőt, mikor nehézség jön, legyünk még vidámabbak, reményteljesebbek, még erősebbek, mint előtte!

Remélem motiváló volt Ön számára is ez a történet! Bármikor mikor issza a DXN kávéját, gondoljon erre a történetre és emlékeztesse magát arra, hogy Ön olyan akar lenni, mint a kávébab! :-)

További gyönyörű napot kívánok!

Üdvözlettel,
Nagy Gergely
nagy.gergely@ganodermakave.info

Kép: