Jelenlegi hely

NEM TUDOD megcsinálni - gondolják mások

Üdvözlöm, Kedves Karrier Építő!

Hallottam nem rég egy nagyon igaz állítást a vállalkozókkal kapcsolatban, ezt szeretném megosztani Önökkel és ezzel kapcsolatban megosztani az én véleményemet, gondolataimat.

Az állítás így szól: Egy vállalkozó bizonytalan abban, hogy vajon meg tudja-e csinálni. A körülötte levők pedig biztosak benne, hogy NEM tudja megcsinálni.

Nagyon igaz ez az állítás! Sajnos a legtöbb ember olyan, hogy ha azt látják, hogy valaki más próbál lenni, ha valaki többre akarja vinni, mint mások, akkor az ingerli őket! Lehet nem rossz szándékból, de a legtöbb ember így működik. Nem akarják, hogy másnak jobb legyen, mint nekik.

Az embereknek van egy megszokott életmódjuk, ami akármilyen unalmas és életellenes mégis ez a megszokott, így ez a „normális”. Az a normális, hogy mindenki napi 8-12 órákat dolgozik, és ha többet akar, akkor dolgozzon még ennél is többet, sőt dolgozzon hétvégén is. Az a normális, hogy nincs idő a családra, a barátokra meg pláne nem. Az a normális, hogy elégedjen meg egy 50 négyzetméteres lakással, amit talán élete végére ki tud fizetni. Az a normális, hogy a legolcsóbb, ’ki tudja miből készült’ húsokat esznek ebédre stb.

Egy vállalkozó bizonytalan abban, hogy vajon meg tudja-e csinálni. A körülötte levők pedig biztosak benne, hogy NEM tudja megcsinálni.

Aki ennek ellene megy, az mások szemében nem normális. Aki szeretne nagy házat, nagycsaládot, sok időt a gyerekekre, a barátokra, illetve arra, hogy másoknak tudjon segíteni az csak egy nagy álmodozó és csak az idejét vesztegeti. Nem ajánlják neki, hogy akármivel is próbálkozzon, mert szerintük csak újra és újra padlóra fog kerülni és csak csalódottabb lesz. Van, aki ezt irigységből mondja, de van, aki „jó indulatból” nem akar rosszat a barátjának és ezért próbálja lebeszélni.

Aki MLM üzlettel foglalkozik, azt még több támadás éri. Ez azért van, mert sajnos nagyon sok MLM cég manipulálja az embereket, arra veszik rá őket, hogy méreg drága termékeket vásároljanak és annyit, amennyire nincs is szükségük. A legtöbb MLM cégben azt propagálják, hogy több tízezreket, százezreket „fektessenek be” és ráveszik az embereket arra, hogy vegyenek fel kölcsönt. Nagyon sokan belebuktak ebbe és elterjedt, hogy az MLM csak erről szól, az MLM egy átverés, egy piramisjáték. Ezzel az általánosítással sajnos meg kell küzdeni. Harcolni kell azért, hogy a jó MLM cégek, mint például a DXN, kitűnjenek a többi MLM cég közül.

Visszatérve a „normálishoz”: az én szememben a normális az, hogy van egy küldetésünk, egy célunk, amit el akarunk érni és ennek érdekében mindent félreteszünk és megyünk előre! Ez azzal fog járni, hogy az elején sokkal kevesebb időnk lesz a megszokott szórakozásokra, csevegésekre, pihenésre. De később pedig azzal fog járni, hogy sokkal több időnk lesz a családra, barátokra, szórakozásra és a pihenésre – ez a normális élet!

A DXN MLM olyan karrier lehetőség, ami egy nagyszerű eszköz arra, hogy elérjük céljainkat! Legyünk biztosak magunkban! Fel kell készülni a kudarcokra is, hogy ne tegyenek sebezhetővé! Minden kudarc ellenére biztosnak kell lenni magunkban, hogy meg fogjuk csinálni! Fel kell arra is készülni, hogy sokan mindent megfognak tenni azért, hogy lebeszéljenek minket az álmainkról, minden mocskos technikát be fognak vetni ellenünk! Ahhoz, hogy ezeken tovább tudjunk lépni, már az elején el kell határozni, hogy mi biztosak vagyunk a DXN korrektségében, a termékek minőségében, a marketing terv működésében! Meg kell tudnunk védeni a döntésünket, hogy ne lehessünk támadhatóak!

A konklúzió röviden a cikk elején található állítással kapcsolatban tehát az, hogy mi legyünk biztosak abban, hogy meg tudjuk csinálni és a környezetünkre pedig ne hallgassunk. Természetesen az esetleges pozitív beszédeket, véleményeket, bátorításokat fogadjuk el örömmel! Ritkán, de ilyen is van! :-)

Üdvözlettel,
Nagy Gergely
nagy.gergely@ganodermakave.info

Kép: