Jelenlegi hely

MLM nyomulás

Sziasztok karrier építők!

Nagyban folyik a nyár és folynak a nyári munkálatok, programok, de a blogról azért nem felejtkezem el! :-)

Miért van az, hogy az emberek többsége amint elkezd MLM-el foglalkozni, akkor mindenki megutálja, majd mikor ezt sikerült elérnie szépen lassan abba is hagyja? Ez a nyomulás, erőltetés miatt van. A nyomulással nem csak másoknak, hanem leginkább magunknak ártunk! Tehát a saját érdekünkben, ezzel le kell állnunk!

Sokan félreértik az MLM-et. Azt gondolják, hogy mindenkit nyúzni kell vele, bele kell rángatni az üzletbe, rá kell erőltetni termékeket. Pedig ez csak az ellenkező célt éri el: egy vásárlónk se lesz. Csináljuk okosan! Próbáljunk ráérezni, hogy hol van a határ! Nyugodtan meg lehet említeni mivel foglalkozunk, nyugodtan meg lehet mutatni a kávét ismerőseinknek. De a kulcsszó az, hogy nyugodtan! Értem ez alatt azt például, hogy ha rákérdeznek arra, hogy mivel foglalkozunk, akkor ne "harapjunk rá". Tudom, erre a kérdésre vár minden lelkes MLM üzletépítő, de ne rontsuk el a beszélgetést! Ilyenkor be szokott indulni egy "szerkezet", aminek célja, hogy a beszélőpartnerünket meggyőzzük arról, hogy neki is ezt az üzletet kell csinálnia. Elkezdünk olyan dolgokat mondani, amiket már nem is kérdezett, elkezdjük a céget magasztalni, a termékekről beszélni stb. El akarunk mindent mondani ilyenkor, azt gondolván, hogy ezzel meggyőzzük őt. De nagyot tévedünk! Teljesen elijesztjük! Ő csak természetesen beszélgetni akart, de most már inkább menekülne a beszélgetésből és kellemetlenül érzi magát, mert már az elején tudja, hogy ő nem fog ilyen terméket vásárolni. Senki nem szeret olyan terméket vásárolni, amit rá akarnak erőltetni, akkor se, ha az valóban jó! Így még a DXN ganoderma kávé sem fog senkit se érdekleni!

Legyen nyugodt, természetes a beszélgetés! Bőven elég 1-2 szóban, mondatban válaszolni és ha érdekli, ha kérdez, akkor arra majd válaszolunk, de csak ha Ő kérdez! Ha nem kérdez, akkor majd talán máskor újra felmerül ez a téma, de ne nyomuljunk! Ne veszítsünk el értékes kapcsolatokat az üzlet oltárán! Nehéz, de ha ügyesen, türelmesen tudjuk ezt csinálni, akkor mind az értékes kapcsolatok megmaradnak és az üzlet is növekedni fog!

Sok sikert mindenkinek és nagyon jó pihenést kívánok a nyárra!
Üdvözlettel,
Nagy Gergely
nagy.gergely@ganodermakave.info

Kép: 

Jelenlegi hely