Jelenlegi hely

Jegyzeteljen! Mindig!

Üdvözlöm a DXNKarrier olvasóit!

JegyzeteljEgy nagyon fontos dologra szeretném felhívni a figyelmét: jegyzeteljen! Bármikor beszélget valakivel, de leginkább mikor előadást hallgat, írja le a lényeget! Mindegy hogyan, lehet tömör vázlatokban is, lehet bőven, akár szóról-szóra kijegyzetelni egy előadást, a lényeg, hogy legyen egy olyan jegyzet, amire ha ránéz, akkor tudja miről volt szó. Olyan jegyzetet kell csinálni, ami előhozza azokat a gondolatokat, amik akkor elhangzottak.

Magamból kiindulva, de sok mindenkivel beszéltem és ők is azt tapasztalták, hogy mikor hallanak valami nagyon jó gondolatot vagy saját maguk találtak ki valami nagyon kreatívat, bölcset, akkor úgy gondolják, hogy úgy is emlékezni fognak rá. Nem fognak. :-) Az esetek többségében, amikor pont kéne az a gondolat egy bloghoz, beszélgetéshez, előadáshoz, ötlethez stb., akkor pont nem jut az eszébe. Így nagyon értékes gondolatok tudnak elveszni!

Legutóbbi DXN szemináriumon is figyeltem és azt láttam, hogy nagyon sokan nem jegyzeteltek. Viszont a gyémántok, vezetők szinte mind jegyzeteltek! Nem hiszem, hogy ez véletlen! Kövesse ön is a sikeresek példáját!

Egy előadásnak akkor van értelme, hogy ha megmarad. Máskülönben csak bejön az egyik fülön és kimegy a másikon. Így a hallgató legfeljebb egy jó élménnyel gazdagodott, de kézzelfogható haszonnal nem.

Tehát én mindenkit bátorítok arra, hogy minden előadáson jegyzeteljen! Ennek olyan előnye is van, hogy sokkal jobban fog figyelni az előadásra, így sokkal jobban fog megmaradni! Illetve ezeket a jegyzeteket fel lehet használni a munkájához, beszélgetésekhez, előadásokhoz és nem utolsósorban blog íráshoz.

Üdvözlettel,
Nagy Gergely
nagy.gergely@ganodermakave.info

Címkék: 
Kép: 

Jelenlegi hely