Jelenlegi hely

Fatemi Ghani előadása

Sziasztok!

Ígéretemhez híven írok egy részletesebb beszámolót, hogy miről is beszéltek Június 1.-én, a DXN üzletépítő szemináriumon az előadók. Kezdem Fatemi Ghani előadásával.

Számomra a nap a vezetői találkozóval kezdődött, amit Fatemi Ghani tartott meg. Megosztotta velünk tapasztalatait, hogy 10 év alatt hogy látja ezt az üzletet. Nem sokára megjelenik a könyve, amiből kiemelt nekünk egy fejezetet, ami arról szól, hogy a DXN –ben ilyen „tölcsérek” vannak, amik leszűrik az embereket, bekerül rengeteg ember a tölcsérbe, de a legtöbb az kiesik, 10ből 1 ember az, aki továbbesik a következő tölcsérbe, amivel már a DXN üzletépítők közé esik, azonban ebből a tölcsérből is kiesnek sokan, abbahagyják a DXN-t. A többiek, akik nem estek ki, bekerülneka harmadik tölcsérbe, ami viszont már a sikeresek tölcsére, olyan emberek gyűjtőhelye, akik a DXN-el elérték a gazdagságot és az egészséget.

Fatemi Ghani DXN vezetőképzés

Visszatérve az első tölcsérhez, van egy másik lyuk rajta, ami nem a DXN üzletépítők, hanem a DXN fogyasztói tölcsérébe kerülnek, sokan elkezdik használni a DXN termékeit, de sokan kiesnek ebből a tölcsérből is és abbahagyják a fogyasztást, a többiek azonban belekerülnek abba a tölcsérbe, ami a hűséges törzsvásárlók tölcsére. Van egy harmadik tölcsér, amibe már azok az emberek kerülnek, akik annyira szeretik a DXN termékeit, hogy óriási nagyüzembe használják, wellness intézményekben használják, propagálják stb.

Tehát a DXN így működik. Én azok közé akarok tartozni, akik nem esnek ki egyik tölcsérből se, hanem belekerülök abba a tölcsérbe, amiből már nem lehet kiesni. Én bele fogok kerülni a gazdagok és egészségesek tölcsérébe fogok kerülni! És Ön?

Ebből a példából is le kell vonni azt a tanulságot, hogy az teljesen természetes, hogy vannak, akik csak úgy hirtelen abbahagyják, erre fel kell készülni. Nem szabad 1-2 emberre támaszkodni! Ezért kell nagyon sok embert elérnünk, sok embert bevinnünk a tölcsérbe és akkor mindig lesznek olyanok, akik nem esnek ki a tölcsérből, akik hűségesek a céghez és csinálni fogják az üzletet megállíthatatlanul! Ha mindenki hirtelen abbahagyná alattam, én akkor is folytatnám! Ez a helyes hozzáállás és hiszem, hogy aki így áll hozzá, az meglátja ennek a gyümölcsét, az be fog kerülni majd abba a tölcsérbe, ahonnan már nem tud kiesni!

Fatemi Ghani következő előadásában, amit már mindenki részt vehetett, saját magáról beszélt egy keveset és arról, hogy a siker eléréséhez milyen szinteken kell átmenni.

Megosztotta velünk Dr. Lim 3 tippjét, amit még vele osztott meg, amikor az üzletét elkezdte.

1. Légy a termék terméke
2. Légy lézer fókuszált 3-5 évig --> Ne nézzünk se jobbra se balra, csak csináljuk!
3. Törődj az embereiddel!

Nagyon fontos, hogy ne idegeskedjünk, ne kapkodjunk, hanem adjunk időt ennek az üzletnek!

Légy a termék terméke! Nem ügynökök vagyunk! Nekünk arról kell beszélni, amit a kávé, illetve a többi termék elvégzett bennünk! Nekünk kell lenni a termékek hatására az élő, hiteles bizonyítéknak arra, hogy milyen jó a termék!

Oktatás

Nagyon nagy hangsúly kell tenni az oktatásra! Erről rendszeresen szó van, a szemináriumon is többször, több előadó szájából is elhangzott, hogy nagyon fontos az önképzés!

Fatemi Ghani ezeket az oldalakat, személyeket adta meg, hogy ő ezekből tanult.

www.networkingtimes.com
www.mlmu.com
www.fortunenow.com
Mark Yarnel – „Minden vezetőnek olvasónak kell lennie!”
Dr.Charles King

Fatemi 2012-ben „Táplálkozás és élelmiszer tudományi képesítést” is szerzett, annak érdekében, hogy még hitelesebb tudjon lenni. Ha Ő, aki 2012-ben is már 9 éve csinálta az üzletet, fontosnak tartotta ezt a képesítést, hogy még hitelesebb legyen, akkor nekünk mennyivel inkább fontos!

Fatemi Ghani DXN előadása

A sikerhez vezető út szakaszai vázlatosan:

#1 Személyes fejlődés
- Kommunikációs képességek – előadó művészet és hallgatás
   o Elsődleges hely, ahol gyakorolni lehet az a család
   o Legalább 2 hónap alatt egy könyvet fejezzünk be
- Vezetői készség

#2 Az emberek megértése
Az emberek a kulcstermékünk! Ezért többet kell tanulni az emberekről, mint magáról a termékekről! Az emberek olyanok, mint a szivárvány. Vannak kékek, pirosak, sárgák stb. Mindenki különböző! Az emberek megismerése az üzlet éltető ereje!

#3 Hogyan beszéljünk az emberekhez?
Hogyan törjük meg a jeget? Attól független, hogy fizikailag látjuk, telefonon beszélünk vagy interneten, nekünk tudnunk kell, hogy hogyan kell az emberekhez beszélni.

A legfontosabb, hogy legyünk természetesek!

#4 Mit figyelünk meg az emberekben?
Megfigyelhető minden ember életében, hogy a legfontosabb számukra az egészség és második legfontosabb a pénz.

Mikor beszélgetünk, akkor ne magunkról és ne a DXN -ről beszéljünk, ne is a pénzről és se az egészségről. Először tudjuk meg, hogy az az ember, akivel jelenleg beszélgetünk, milyen szinten áll.

Mint a bőrnek is 3 rétege van, itt is 3 réteg van.

Először is: Hogy vagy? – Jól.
Második: Hogy van a család, hogy mennek a dolgok?
Egyre mélyebb és mélyebb kérdések jönnek. Mikor eljutunk a munkájához, jövedelméhez, akkor egy kicsit jobban megnyílik.
Harmadik réteg, amikor az ember elmondja az igazi problémáját és szinte elkezd sírni.

A beszélgetés során ássunk egyre mélyebbre, keressük meg és találjuk meg a problémát! Ha ezek meg vannak, akkor kínáljunk ezekre a problémákra megoldásokat a DXN -től!

#5 Az előadó művészet elsajátítása
Egy bemutatónak kevesebb, mint egy órának kell lenni.

#6 Csapatépítés
Elsősorban törődjünk az otthonunkkal és onnan mozduljunk tovább majd a környező országokra!

www.fatemighani.blogspot.com

Ismerni kell a mélység és a szélességég jelentőségét! A pénz fontosabb, mint a státusz!

„Járjuk az utat, beszéljünk az útról” à Amit csinálunk, arról beszéljünk!

#7 Képzés, tréning és workshop
#8 Mentorálni és fejleszteni a vezetőket
Ez a folyamat körülbelül 4-5 év!

#9 Hölgyek bevonása
Házibulik és összejövetelek. Vonjuk be a hölgyeket is. Tegyük a nappalinkat egy nagyon szép, informális irodává.

#10 Család bevonása
#11 Globálissá válás
Egy helyről ki tudjuk az üzletünket terjeszteni mindenfelé. De nagyon fontos, hogy elősszőr a saját hazánkban legyünk sikeresek!

#12 A siker ára
A siker jár bizonyos áldozatokkal. àPl. TV, partik, filmek, sütögetés stb. Távol lenni a családtól.
El kell dobni a hamis magabiztosságot!
5 évébe telt, hogy 5000 dollárt megkeressen.
„Abból élünk, amit kapunk, de az éltet minket, amit adunk.”

#13 Siker jutalma
Szabadság a szegénységtől, szabadság a betegségektől.

Röviden, vázlatosan Fatemi Ghani erről beszélt a szemináriumon. Nagyon humoros, barátságos, segítőkész embernek ismertem meg. Élmény volt hallgatni az előadását. Látszik rajta, hogy neki valóban az az elhívása, hogy másoknak segítsen, azt akarja, hogy mindenki sikeres legyen! Bizonyítja ezt az is, hogy 4 évig nem lépett szintet, "megrekedt" a növekedésben, mert arra koncentrált inkább, hogy Pakisztánban, ahol az átlag fizetés 30 dollár, a DXN által nyújtott lehetőséggel kihozzon sok embert ebből a nyomorból. Sikerült is neki, 4 évébe telt, de nagyon nagy ereménye lett és nagyon hálásak neki ezek az emberek!

Nagyon köszönjük neki, hogy itt volt és remélem, hogy hamarosan lehetőségünk lesz arra, hogy újra találkozzunk!

Nagy Gergely és Fatemi Ghani

Kép: 

Jelenlegi hely